5 «R» per avançar en el conflicte

En tota relació humana es generen conflictes. Entrenar habilitats per gestionar-los ens facilita trobar solucions útils i constructives, que ens ajudin a avançar. Cada conflicte que afrontem té les seves característiques i els seus reptes, però els cicles del conflicte són universals. És per això que avui us porto 5 «erres» que us ajudaran a gestionar els conflictes o controvèrsies:

  1. Respira
  2. Reflexiona: com et sents?, què necessites?
  3. Reorienta’t: posa el focus a on t’agradaria arribar, no t’imaginis una solució concreta, pensa en com vols estar, en els teus valors i el que vols en el futur (tranquil·litat, que els meus fills estiguin bé, poder-me relacionar amb aquella persona pel que la necessito…)
  4. Respecta: escolta i empatitza amb l’altra part. Com se sent? Quines necessitats té?
  5. Respon: què pots fer a partir del que has observat? trobes algun punt en comú?, se t’acut alguna possible solució?

Trobar un mètode que ens funcioni, una pauta que puguem seguir en moments d’estrès, ens ajuda a abaixar la tensió i donar-nos seguretat. Sobretot, no us oblideu del primer pas, la respiració és una eina molt efectiva per rebaixar la tensió i fer la resta de passos amb més seguretat. Si vols aprendre a utilitzar-la, pots participar en una de les nostres formacions.